Agenda

Terugblik landelijk event 10 september 2020

Op 10 september 2020 kan het bestuur terugkijken op een geslaagd event met leden en niet leden. Een event waarin netwerken en geïnspireerd worden centraal stond.

Het is donderdag 10 september. De zon schijnt en de aanwezigen worden omgeven door prachtig natuur en rust. Onder het genot van een kop koffie of thee gingen de coaches met elkaar in gesprek. Het bestuur genoot van de vrolijke gezichten. Nico Klappe van Klappe Vitality verwelkomde zowel leden als niet-leden van de BOVC op zijn locatie. Zijn vrouw Gaby was ook aanwezig om iedereen gedag te zeggen.

Klappe Vitality

De afgelopen jaren heeft Klappe Vitality een plek weten te creëren waar de aangeboden activiteiten en diensten volledig tot hun recht komen. Klappe Vitality bevindt zich op een prachtige groene locatie. De focus van de aangeboden diensten ligt enerzijds op beweging. Zo kun je je aanmelden voor Bootcamp, trainen met een Personal Trainer of deelnemen aan een Fitheidsprogramma. Anderzijds kun je workshops volgen op alle deelgebieden die van invloed zijn op de fysieke en mentale vitaliteit. En nog zoveel meer. Neem gerust een kijkje op hun website: https://klappevitality.nl/

De opening van het event

Alien Oelen, voorzitter opent het event en deelt de nieuwste ontwikkelingen.

Ontwikkeling BV:  Zoals op 5 maart besproken de update m.b.t. het platform voor onze aangesloten coaches. Een nieuwe BV ( A plus Business) is een feit, naast een fysiek pand in Ruinen wordt er door een extern team en stakeholders  (6 teamleden) achter de schermen hard gewerkt aan het platform en inlogsysteem. De aangesloten coaches ( ook link site BOVC) worden naar A plus Business geleid   “het platform voor coaches”.  We hebben gekozen voor deze optie aangezien de vragen vanuit de organisaties naar professionele coaches en potentiële cliënten niet via de site van de Stichting binnenkomen  maar via ons zakelijk netwerk/ site en platform. Daarnaast kunnen we beter de kwaliteit waarborgen aangezien hier een “vast” team opstaat en een stichting bestaat uit bestuursleden (nevenactiviteiten van de bestuurders) en hier niet dagelijks werkzaam zijn.

Daarna stelt het bestuur, uiteraard op 1,5 meter afstand zichzelf voor. Aangezien iedereen Alien al kent, gaf Alien al snel het stokje door aan Ingrid die werd gevolgd door Annatascha. Nico, de gastheer, had het laatste woord. Alien vertelt dat we starten met het onderdeel social media, daarna volgt een pauze en dan vertelt Nico zijn inspirerende verhaal. Niet onbelangrijk, er is ook voldoende tijd om te netwerken.

De eenheidsworst die social media is

Het bestuur loopt richting een prachtige boom waar drie stoelen staan. Ze nemen plaats en Alien legt uit dat de aanwezigen vragen kunnen stellen over social media aan het bestuur, in de vorm van Q&A. Het bestuur is zeer actief op social media. Ieder op haar eigen manier en het opvallende is dat dit voor alle drie de bestuursleden werkt.

Tijd om te netwerken

Onder het genot van een drankje en hapje ging iedereen met elkaar in gesprek. Kennismaken, herinneringen ophalen, ontwikkelingen bespreken en ga zo maar door. En toen was het tijd. Tijd om Nico aan het woord te laten. Alle coaches namen plaats op stoelen of gingen op een kleed heerlijk ontspannen zitten op het gras.

Nico Klappe

Nico vertelt dat hij er een aantal jaren geleden voor gekozen heeft zijn baan binnen het bedrijfsleven op te zeggen en deze te verruilen voor een hele andere branche; “preventieve gezondheidszorg”, Coachen op Leefstijl in de breedste zin van het woord. Hij vertelt hoe zijn omgeving reageerde en hoe hij daarmee is omgegaan. Het luisteren naar zijn lichaam en hart heeft hem gebracht waar hij nu is. Hij vertelt ook over het zogenaamde kantelpunt, de veranderingen, de drijfveren en hoe hij nu omgaat met het ondernemerschap als (startende) ondernemer.

Nico vertelt dat hij het kantoor en de erfinrichting t.b.v. de activiteiten van Klappe Vitality grotendeels zelf heeft uitgevoerd. ´Ik ben geen timmerman, dus het kantoor had sneller gebouwd kunnen worden, maar ik heb gekozen om veel zelf te doen, op mijn manier´. Alles zag er prachtig en strak uit. Hij heeft met liefde en passie zijn doelen bereikt en werkt nog steeds aan nieuwe doelen. De coaches kregen de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Gaby vulde aan waar nodig. Een prachtig stel die veel obstakels hebben overwonnen en hun hart volgen. Alien stapt op Nico af en bedankt hem voor zijn prachtig verhaal.

Afsluiting

Heerlijk, er was voldoende tijd om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. Er werd gelachen, kaartjes werden uitgewisseld, tips en trucs werden gedeeld en diverse coaches gingen verder in gesprek met Nico. Langzaamaan werd het tijd om naar huis te gaan. Enthousiast vertrok een ieder en het bestuur kon terugkijken op een geslaagde middag.